Duurzaamheid bij Ferrero

Ferrero, een wereldwijde bekende producent van banketproducten, heeft een nieuwe industriestandaard gedefinieerd in zijn fabriek in het Poolse Belsk, door samen met Trane milieuvriendelijke systemen met een hoog rendement aan te leggen. Recente aanpassingen om bij acht fabrieksgebouwen energie te besparen (ontworpen om te voldoen aan een wereldwijde toewijding aan duurzaamheid), passen bij het streven van Ferrero om gebouwen met een hoog rendement te gebruiken.

De efficiënte oplossingen die bij de fabriek in Belsk zijn doorgevoerd door Trane zijn logisch in zowel milieu- als fiscaal opzicht, en geven blijk van de wereldwijde toewijding van Ferrero aan efficiëntie op het gebied van energie en bediening, en aan duurzaamheid.

De fabriek van Belsk werd aangepakt om te voldoen aan de Europese duurzaamheidsdoelstellingen vastgesteld door de bedrijfsleiding. De Ferrero-leiding voorziet tegemoetkoming aan de volgende energie- en duurzaamheidsdoelstellingen:

  • 30 % van het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen

  • 40 % minder CO2-uitstoot en 20 % minder waterverbruik

  • Gebruik van warmtekrachtcentrales of hernieuwbare bronnen om 100 % van de stroom op te wekken

Ferrero Polska integreerde de globale duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf als onderdeel van een nieuw bouwproject samen met Trane in 2001. Sindsdien heeft Ferrero Polska meer dan 20 projecten voltooid binnen acht hoofdgebouwen, gericht op het creëren van duurzame, energie-efficiënte en comfortabele omgevingen.  

Alle HVAC-systemen in de fabriek zijn volledig geïntegreerd in het Trane-systeem voor gebouwautomatisering en -regeling, waardoor Ferrero tegelijkertijd elke unit kan optimaliseren op het hoogste niveau voor comfort, productiviteit, operationele efficiëntie en energie-efficiëntie.

Vorig verhaal

Duurzaamheid bij Country Financial

Volgend verhaal

Duurzaamheid bij Intesa Sanpaolo